Focus on Sport

Karlstad 6-timmars ute 1 september 2012

Mona HallbergDe springer varv på varv på varv på varv, meter blir till kilometer blir till mil, det är en kamp mot förnuftet och en fysisk utmaning som flyttar gränser.

Reglerna är enkla – Det är en varvbana som mäter exakt 1.000 meter, alla startar samtidigt och alla går i mål samtidigt när målsingalen ljuder efter exakt sex timmar!

Du kan läsa mer om min fantastiska upplevelse av dagen och loppet på fotobloggen Bildligt Talat

Här kommer ett litet urval av bilder och längst ner ett galleri med ett 100-tal bilder från Karlstad 6-timmars 2012!

Skicka mig ett mail mattias-70@hotmail.com om du vill använda någon av bilderna på din blogg eller på annat sätt. Alla bilder i galleriet är direkt från kameran och komprimerade (men finns också i högupplöst format).

Stig Söderströms 710:e maraton

Vad sägs om 69-årige Stig Söderström från Kvarnsveden som genomförde sitt 710 marathon den här eftermiddagen. Han stannade vi några tillfällen och pratade lite och vid något av de sista varven för dagen ropade han: ”710 maror är väl inte illa för att vara en 100 meterslöpare?”. Se SVTs intervju med Stig när han firade 700-jubileum – Stig gjorde sitt 700:e maraton

Mona Hallberg

Grymt kämpande Mona Hallberg ger sig ut på det varvet som blev det sista och sprang ihop helt fantastiska 74.147 meter med en snitt tid på 4:48/km. Så imponerande och naturligtvis vinnare i damklassen och  totaltvå i loppet efter Jonas Svensson, dessutom endast futtiga 180 meter från det Svenska rekordet!!!  

De sista varven var verkligen en tuff kamp mot kroppen, klockan och metrarna, en rejäl satsning mot Svenska rekordet som inte riktigt gick vägen den här gången…men det rekordet kommer Mona att slita i stycken snart, det kan jag garantera!

Jonas Svensson segrare 6-timmars

Segrande Jonas Svensson från Göteborgspolisens IF/Solvikingarna ger sig ut på det varv som blev det sista för dagen och som under 6 timmars löpning sprang ihop helt sanslösa 81.383 meter med ett snitt på 4:25. En näst intill obegriplig distans och en snittfart per kilometer så snabb att de flesta inte klara av att hålla det tempot även om de bara skulle springa en kilometer! Maran sprang han på han SUB tre timmar – 2:57:07!

Tack alla löpare för föreställningen ni bjöd på och en fantastisk upplevelse!

Här kan du se hela resultatlistan från Karlstad 6 -timmars den 1 september 2012

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s