Focus on Sport

QBIK f00 vann silver i AIK Elit Cup 2013

Med ett wild card till turneringen vann QBIK f00 silver i AIK Elit Cup 2013.

Du kan läsa mer om QBIK-lagets cupäventyr i blogginlägget: QBIK f00 vann silver i AIK Elit Cup 2013

Här kommer bilder från den fantastiska cuphelgen i Hallstavik sommaren 2013:
QBIK F00 vann silver i AIK Elit Cup 2013Stående: Melinda Rehnström, Philippa Hallquist, Hope Geary, Elina Byström, Emma Högberg, Emilia Petersen, Agnes Hagfors, Lisa Holmberg, Emma Hansson. Knästående: Saga Woxlin, Nathalie Pallman, Jenny Åhslund, Sofie Allåker, Emelie Åkesson. Liggande: Alva Nyström, Filippa Karlsson

Regnet öser ner i halvleksvilan QBIK - Gideonsberg Minuterna innan match öppnade sig himlen och regnet fullständigt öste ner och det gjorde spelet lite svårt och chansartat framförallt för målvakterna. Vi utnyttjade förutsättningarna, anpassade spelet och gjorde det till vår fördel, som gjorde att vi också kunde gå till halvtidsvila med en ledning med 1-0.

Regnbåge över matchen mot GideonsbergI andra halvlek fortsatt laget att rulla boll, slog djupdledsbollar som forwards tog hand om och fullföljde på returer, vilket gav resultat och till slut bärgades segern med 3-0. Vi hade nu visat oss själva att vi kunde mäta oss med de andra elitlagen…det var en mycket viktig för känslan och självförtroendet.

Kollar på matchPå lördag förmiddag tog vi en promenad ner till Hallsta IP för att kolla in arenan där vi senare på dagen skulle möte AIK. Vi slappade vid planen. njöt av fint väder och kikade på pojkmatchen mellan Enskede och BP.

Uppvärmning och trixning vid skolanNär vi närmade oss matchen på eftermiddagen började vi en avslappnad värmning vid skolan med musik och trixning.

På väg till arena och matchNär det började dra ihop sig till match, tog vi en promenad ner till Hallsta IP. Laget var lite pirrigt och nervöst, men också grymt taggat och förväntningsfullt inför mötet med AIK.

Matchvärmning sida vid sida med motståndarna AIKMatchvärmningen gjorde vi sida vid sida med AIK och vi tränare hälsade på varandra och tjejerna från båda lagen sneglade lite på varandra.
Nu var det knappt 30 minuter till drabbning och fjärilar i magen. Inte så konstigt då AIKs Akademilag är Sveriges bästa lag i åldersklassen, kanske rent av ett av världens bästa flicklag då de förra året också vann Gothia Cup. En sådan meritlista inger respekt och skapar naturligtvis mycket nerver inför ett sådant möte.

Halvtidsvila i matchen mot AIKVi visste ganska bra på förhand hur AIK spelar och bestämde oss för att lägga våra nervkittlande fjärilar i medicinväskan och försöka spel vårt disciplinerade spel med hög press, intensitet, snabba passningar och djupledsbollar…det skulle visa sig vara en bra strategi och i halvtidsvila stod det 0-0.

Matchbild gruppspel QBIK - AIKVi spelade jämnt mot AIK och tjejernas självförtroende växte i takt med deras fina fotbollsspel och kämpaglöd ute på planen. Chanserna dök upp och vi hade en boll i mål som dömdes bort, och mot slutet av matchen fick vi läget att avgöra men den missade. Visst hade AIK också chanser, men matchen slutade 0-0 och tjejerna i QBIK f00 hade skakat om sveriges bästa lag rejält!
Publik, ledare och motståndare var mycket imponerade av det spel tjejerna visade upp…det fick vi höra hela helgen från många håll! Nu ingav QBIK respekt och det förtjänade de verkligen!

Gruppspel och kvällsmatch mot VaksalaEfter urladdningen mot AIK, var det lite svårt att ladda om mot det duktiga Uppsala-laget Vaksala. Men det här var QBIKs dag och vi lyckades samla ihop oss. Med
grym inställning och bra lagmoral fortsatte vi vårt fina spel och gjorde en bra match som slutade med rättvis seger 2-0.
10Lördag_TackFörMatchenVaksala1200px_DSC01296 Saken var klar! Vi hade nått vårt mål att gå vidare till A-slutspel i tuffaste tänkbara motstånd och dessutom utan att släppa in ett enda mål..det var det inget annat lag som klarat av i hela cupen.

QBIK klara för A-slutspel i AIK Elit CupEfter matchen firade vi med välförtjänt glass och många glada miner. Vi ledare var naturligtvis oerhört stolta över hur tjejerna spelat så fin och disciplinerad fotboll. QBIK slutade på samma poäng som AIK, men de hade bättre målskillnad och vi skulle därför få möta de andra gruppvinnarna IFK Västerås i en direkt semifinal på söndagsmorgonen. En revanschens match, efter den snöpliga 0-1 förlusten förra hösten i Örebro och finalen i Nordahl Cup, med mål i slutminuten.

Tvätt På väg hem handlade vi chips och godis innan vi landade hemma på skolan igen. Många av de andra lagen och ledarna öste beröm över lagets fina insats och spel som tjejerna visat upp under dagen. Både vi tränare och tjejerna var stolta och sprudlade av glädje! Men efter att fyllt på energidepåerna och duschat, tog vi en tidig kväll för att tidigt gå upp och förbereda oss för slutspel och semifinal under söndagen.

Matchgenomgång på skolanEfter tidig frukost hade vi matchgenomgång och pepptalk inför semifinalen och revanschmatchen mot IFK Västerås. Ett lag som spelar fotboll ganska likt det sätt vi i QBIK spelar. Det här var en kamp som skulle avgöras i ett ställningskrig på mittfältet.

QBIK på väg ut till SemifinalPå väg ut till matchvärmning och semifinal mot IFK Västerås, flera av spelarna började nu känna av matcherna och det höga tempot i muskler och leder…inte så konstigt!

QBIK på väg ut till semifinalHär kommer ytterligare ett gäng ut på väg till matchvärmning, med bra fokus och taggning.

Sista laddning i omklädningsrum inför semifimalNu var det bara några minuter kvar till matchstart där laget tar en stund och fokuserar inför stundande utmaning.

En sista laddning inför semifinalenDet är full laddning och alla vet vilken uppgift som står framför och vad som förväntas av varje spelare.

Tagga! Åhhh QBIK!Allt är bonus nu men uppdraget att slå IFK Västerås ligger helt klart inom räckhåll och snart ska motståndarna få smaka på Värmländskt motstånd som heter duga.

Halvleksvila i semifinalen mot VästeråsDet är nervöst och en del misstag, men det är också ömsesidigt. Det är precis som vi räknat med ett ställningskrig på mittfältet, men vi går ut i halvtid med ledning 1-0…långt ifrån ett tryggt resultat.

Nöjd Stewart efter seger i semifinalen mot VästeråsAndra halvlek blir den första lik, det är jämnt med QBIK håller undan med sitt fina spel, grym inställning och en kämpainsats som heter duga. Matchen slutar 2-0!

Finaldags AIK Elit Cup 2013 QBIK - AIK Revansch var namnet och tjejerna i QBIK har ifrån ett wildcard och seedade långt ner, tagit sig obesegrade hela vägen till final mot bästa tänkbara motstånd. Inte konstigt att huvudtränar Stewart Geary ser nöjd ut efter semifinalvinsten! Med all rätt!

Krona eller klave? Final QBIK - AIK Dag för final mot AIK som i sin semifinal besegrade Salem Rönning med 2-0.

Matchbild QBIK - AIKVi skulle nu möta AIK igen, men den stora skillnaden nu var att tjejerna visste att du kunde spela bra mot Sverigen bästa lag och även sätta lite press på dom.

Matchbild QBIK - AIKDet blev ett liknande spel som förra matchen i gruppspelet, men båda lagen var naturligtvis lite mer slitna i både knopp och kropp, även med några skador i truppen.

Matchbild final QBIK - AIK Ganska fort fick QBIK en forward skadad med en rejäl stukning och matchen var över för hennes del, nu gick det lite tyngre och vi orkade inte riktigt med att hålla den höga pressen, passningarna gick inte lika fort och rätt, och AIK tog precis innan halvlek ledningen med 1-0.

Matchbild final QBIK - AIKTjejerna hade naturligtvis inte gett upp på något sätt, men chanserna blev färre och ytterligare spelare fick kliva av pga av skada. Nu fick de andra tjejerna slita riktigt hårt!

Matchbild final QBIK - AIKAIK började ta över mer och mer, vilket gav utrymme och självförtroende och de spelade riktigt fin fotboll.

Matchbild Final QBIK - AIKI mitten på andra halvlek satt spiken i kistan när de gjorde 2-0.

Matchbild final AIK Elit Cup QBIK - AIKQBIK-tjejerna fullföljde ändå matchen på bästa sätt och finalen slutade rättvist 2-0 till AIK.

QBIK applåderar AIK som rättvist segrade AIK Elit Cup 2013QBIK f00 tvåa och silver i AIK Elit Cup 2013. Så här direkt efter finalförlusten lite blandade känslor, men snart mycket nöjda och glada silvermedaljörer efter en fantastisk insats i elitcupen.

31SöndagQBIKApplåderarSegrarnaAIK1200px_DSCEfter att tjejerna själva tagit emot sina medaljer och pokalen för sin finfina andraplats, applåderade de motståndarna och segrande lag på ett sportsligt och fint sätt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s